65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Бюджет на 2022 рік, передача Художнього музею та нові програми: відбулася дев’ята сесія обласної ради

17-12-2021
C7157B3B-9597-48C6-AF6F-B84AB3011956

17 грудня відбулося засідання дев’ятої сесії Одеської обласної ради VIII скликання. 

На порядку денному було понад 80 питань. Одне з головних — про затвердження обласного бюджету Одеської області на 2022 рік. 

Відтак, доходи обласного бюджету визначені у сумі 5 млрд 557 млн грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету – 4 млрд 292 млн грн та доходи спеціального фонду обласного бюджету – 1 млрд 265 млн грн.

Основним підходом, застосованим при формуванні обласного бюджету на 2022 рік, було раціональне використання бюджетних коштів, також враховувалося підвищення ефективності видатків та концентрація їх на пріоритетних напрямках. Бюджетна політика наступного року буде спрямовуватися на підтримку регіональної економічної стабільності та продовження реформ у бюджетній сфері.

Також депутати затвердили низку нових програм: щодо соціально-економічного та культурного розвитку області, обласну програму розвитку освіти, обласну комплексну програму розвитку фізичної культури і спорту.

«Чималу увагу приділили розгляду проєкту рішення про надання згоди на передачу Одеського художнього музею у державну власність. Як результат — рішення прийнято. Розраховую, що це стане поштовхом для подальшого розвитку музею, — розказав голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. — Підтримали також присвоєння Одеській обласній філармонії імені Давида Ойстраха та створення комунального закладу «Морський пластовий центр».

 

 

Повернутися назад