65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Брифінг голови обласної ради

01-06-2016
photo_2016-06-01_09-28-34

Після завершення пленарного засідання сесії голова обласної ради Анатолій Урбанський традиційно відповів на запитання журналістів.

Питання стосовно передачі земельної ділянки музею Морського флоту було знято з порядку денного сесії, яка подальша доля музею та інших пам’яток архітектури?

А.Урбанський: За ініціативою фракції «Довіряй Ділам» це питання було перенесено на наступну сесію обласної ради, оскільки воно потребує доопрацювання. Обласна рада активно співпрацює з керівництвом державного підприємства «Адміністрація морських портів України» щодо виділення коштів на реконструкцію будівлі Англійського клубу, в якій розташувався музей морського флоту.

Також слід зазначити, що депутатський корпус ухвалив передачу 11 пам’яток архітектури, які раніше належали обласній раді, у власність міста. Серед них пам’ятник Дюку де Рішельє, Маріїнська гімназія, Мавританська арка та інші.

Що включають в себе зміни до обласного бюджету, які проекти будуть реалізовані?

А.Урбанський: Протягом тривалого часу деякі обласні програми не працювали, зокрема цільова програма соціальної підтримки населення на 2016-2017 роки «Захист і Турбота», соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки, цільова програма «Здоров’я» на 2014-2018 роки. Наразі всі ці програми доопрацьовані постійною комісією з питань охорони здоров’я та соціальної політики та узгоджені з профільним Департаментом облдержадміністрації. Окрім цього зміни до програми «Захист і Турбота» включають в себе надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

На сесії депутати не підтримали питання щодо фінансування Центру обслуговування громадян. Який подальший розвиток цієї ситуації?

А.Урбанський: Оскільки Центр обслуговування громадян є державним підприємством, згідно із законом обласна рада не може виділити кошти на його фінансування. Тому профільними постійними комісіями обласної ради буде доопрацьовано питання стосовно створення комунального підприємства. Тільки після цього в порядок денний наступної сесії буде включено питання щодо внесення змін до регіональної програми інформатизації Одеської області на 2014-2016 роки «Електронна Одещина».

На розгляд пленарного засідання не потрапило звернення депутатів обласної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності скасування незаконного розпорядження голови ОДА питання «Про утворення регіональної антикорупційної комісії з моніторингу капітальних видатків, що фінансуються за рахунок коштів обласного та державного бюджетів». Якого компромісу Вам вдалося досягти з головою ОДА?

А.Урбанський: Ми з колегами по депутатському корпусу не проти створення антикорупційної комісії. Проте, той формат, в якому вона була запропонована обласною державною адміністрацією, був незаконним. Зокрема дана комісія буде розглядати всі об’єкти, які підтримали на сесії депутати як колегіальний орган. Під час зустрічі з Міхеілом Саакашвілі ми дійшли згоди про скасування незаконного розпорядження.

photo_2016-06-01_09-28-34

Повернутися назад