65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Брифінг Анатолія Урбанського за підсумками сімнадцятої сесії обласної ради

15-03-2018
DSC_1535 (1)

Голова обласної ради Анатолій Урбанський провів брифінг за підсумками сімнадцятої сесії обласної ради, давши відповіді на запитання журналістів.

«По-перше, хочу привітати всіх з тим, що в ході проведеного нами пленарного засідання область отримала другу частину бюджету розвитку, що дозволяє нам впевнено рухатись у напрямку покращення соціальних стандартів населення Одещини.

Що стосується питання про призначення на посаду керівника Одеського художнього музею кандидатури Олександра Ройтбурда. Хочу нагадати, що українським законодавством передбачено проведення конкурсу для визначення кандидата та укладення з ним контракту. Цим питанням опікується облдержадміністрація. Але відповідно до статті 43 закону України про місцеве самоврядування до повноважень обласної ради належить вирішення питань щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також призначення i звiльнення їх керівників.

Особисто від себе можу сказати, що я і депутати з моєї фракції підтримували призначення пана Ройтбурда на посаду директора художнього музею. Але питання тим найменш не знайшло необхідної підтримки серед інших депутатів. Ви особисто бачили, що з 84 депутатів обласної ради рішення підтримали лише 28, що свідчить про певну думку серед депутатського корпусу, яку вкрай важко змінити», ̶  розповів журналістам Анатолій Урбанський.

DSC_1535 (1)

Повернутися назад