65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Балта відзначила 490-річчя

10-10-2016
ласкаво-просимо-1-768×589

У Балті було урочисто відзначено 490-й ювілей міста. Ранок розпочався зі святкового богослужіння у Свято-Успенському соборі та покладання квітів до вічного вогню на меморіалі Слави. Далі – виступ духових оркестрів, виставка народних умільців, ярмарок-продаж сільгосппродукції. Свої таланти розкрили творчі і трудові колективи, окремі виконавці, спортсмени, вихованці гуртків і студій. Численні глядачі мали можливість не тільки поспостерігати за святковим дійством, а й безпосередньо підключитися до нього: поласувати національними стравами, взяти участь у різноманітних конкурсах.

Також у цей святковий день згадали й вшанували імена тих, хто своїм ратним подвигом і працею прославляв рідну Балту.

З теплими словами з нагоди свята виступали керівники міста й району, делегації з Латвії, Польщі та Молдови, численні гості.

Вітання мешканцям Балти передав і голова обласної ради Анатолій Урбанський: «Місто на півночі Одещини славиться багатою історією, національними традиціями та самобутньою культурою. Проте найбільшою гордістю є його мешканці – добрі та привітні люди, гарні господарі на своїй землі. Адже саме завдяки вашим рукам творилася його унікальна спадщина, історія. Завдяки вашій наполегливості та самовідданості продовжує розвиватися сучасна Балта. Нехай зростає та процвітає ваше славне місто! Хай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, у кожній родині, об’єднуючи усіх його жителів у згуртовану та небайдужу громаду».

7 октября 1745 7-октября-1396-768x662 ласкаво просимо (11) ласкаво просимо (15) ласкаво просимо (17) ласкаво просимо ласкаво-просимо-1-768x589 мемориал-2-768x576 собор-1-768x532

Повернутися назад