65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Бабин Яр: 75-та річниця трагедії

29-09-2016
свічка

Наслідки Другої світової війни вражають величезними втратами. У світі є чимало місць, які символізують пам’ять про тих, хто стали жертвами загарбницьких планів фашистської Німеччини.

Одне з таких місць знаходиться в Україні – урочище Бабин Яр у Києві – всесвітньо відомий символ однієї з найтрагічніших сторінок Голокосту.

Щороку цього дня ми вшановуємо пам’ять жертв масових страт у Бабиному Яру, які відбувалися протягом 1941–1943 років в окупованому нацистами Києві. Жертвами нацистів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інших представників національних або соціальних груп, яких окупанти вважали ворогами або ж «просто зайвими».

75 років відділяють сьогоднішній день від початку тих трагічних подій, але пам’ять щоразу повертає нас до уроків минулого нагадуванням про те, до чого призводять людиноненависницькі теорії. Тому кожен з нас повинен усвідомлювати, що жорстокість на ґрунті національної ненависті неприпустима у сучасному суспільстві.

свічка

Повернутися назад