65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський взяв участь в обговоренні основних напрямків держбюджету на 2019 рік

29-11-2018
1

В рамках ток-шоу «Кворум» на телеканалі «Репортер» голова обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь в обговоренні основних напрямків держбюджету на 2019 рік.

«Державний бюджет на 2019 рік прийнято вчасно, і я погоджуся з експертами, що він збалансований та реалістичний. У пріоритеті оборона й безпека. Окрім цього, увагу акцентовано на реформах освіти, охорони здоров’я та децентралізації, збільшено видатки на соціальні програми. За словами Президента, збільшити видаткову частину бюджету вдалося завдяки детінізації бізнесу, саме ці кошти підуть на фінансування армії, громад в рамках реформи децентралізації та інші ключові реформи.

Також хочу звернути вашу увагу на те, що за довго до пленарного засідання Верховної Ради проект державного бюджету розглядається профільними комітетами, народні депутати знайомі із цим документом заздалегідь, вони мають можливість вносити свої пропозиції. Так само і з обласним бюджетом – він проходить попереднє обговорення на засіданнях постійних комісій облради, президії тощо. Стосовно формування бюджету Одеської області на наступний рік буде приділено увагу  всім напрямкам соціально-економічного розвитку області.

Хочу зазначити, що не дивлячись на складну ситуацію у країні, ми маємо позитивні зрушення. Завдяки конструктивним діям Уряду та Президента Петра Порошенка нам вдалося зрушити з місця питання відновлення автошляхів і міжнародного, і місцевого значення. Об’єднані громади області на власному прикладі доводять дієвість та необхідність реформи децентралізації. Отримавши більше повноважень та зростання місцевих бюджетів, вони самостійно обирають вектор свого розвитку, реалізовують пріоритетні проекти. Триває будівництво нової злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту «Одеса». Також в Одеській області активно впроваджуються енергоефективні заходи, зокрема в рамках обласної програми проводиться модернізація багатоквартирних будинків, бюджетних закладів та установ, мереж освітлення та теплопостачання. Тож Одеська обласна рада й надалі усіляко сприятиме реалізації ключових реформ Президента та Уряду».

1 2

Повернутися назад