65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський в ефірі телеканалу «Репортер»

14-02-2018
7

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський у прямому ефірі телеканалу «Репортер» розповів про роботу обласної ради у міжсесійний період.

Ведучий: Анатолію Ігоровичу, чим займались депутати обласної ради у перші місяці 2018 року?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Депутати обласної ради – це перш за все держслужбовці. І робота депутата для них – це, робота на громадських засадах. Але я вдячний їм за те, що вони відносяться до неї, як до основної та знаходять достатньо часу, аби приділити увагу своїм громадам.

Ведучий: Ми зустрічаємося в розпал XXIII Зимових Олімпійських ігор, котрі проходять у Південній Кореї. До речі, з цієї нагоди у Одеському палаці спорту провідні спортсмени-вихованці СДЮШОР «Крижинка» та хокейних клубів «Морські вовки» і «Одеса» влаштували справжнє спортивне свято. Ви вважаєте, що діти і спорт – це довгострокові інвестиції?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Я вважаю, що діти і спорт не можуть бути довгостроковими чи короткостроковими. Ці інвестиції мають бути постійними. Останнім часом ми стали частіше відкривати спортивні майданчики в селах. Наприклад, восени було відкриття масштабного спорткомплексу у селі Маяки, Біляївського району, куди, до речі приїздив Президент України Петро Порошенко. Ми запланували близько 12 подібних спортивних майданчиків, які відповідають усім європейським стандартам саме в селах Одеської області. Що стосується Палацу спорту, то в минулому році ми повністю завершили покрівельні роботи, наразі виконуються ремонтні роботи у приміщеннях спорткомплексу. Якщо всі роботи будуть виконані вчасно, то маємо надію, що Одеса буде приймати чемпіонат світу, що проходитиме у грудні, на якому будуть змагатися спортсмени до 20 років.

Ведучий: Ще один важливий об’єкт, роботи на якому були активізовані в минулому році – Білгород-Дністровська фортеця.

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Основна мета, яку ми переслідували, зайнявшись реконструкцією Аккерманської фортеці у Білгороді-Дністровському – це, перш за все, порятунок нашої культурної спадщини. Показовим є те, що на вирішення даного питання згуртувалися депутати різних партій та фракцій, тому що обласна рада – це орган, який допомагає у вирішенні господарських рішень громадян та регіону, а вже потім – це політична платформа

Ведучий: Якщо ми говоримо про «порятунок». Чи буде врятовано Тилігульський лиман?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Так справу зрушено з місця. Знову ж таки, хочу завдячити роботі депутатів обласної ради та, зокрема, Олегу Кутателадзе. В кінці минулого року, ми стали свідками пробного запуску морської води з моря у лиман. Завдяки чому вода у лимані піднялася в залежності від місця виміру – від 1,5 до 5 см. До кінця року ми плануємо закінчити даний проект повністю. Наразі завершується найбільш складний етап будівництва на морській частині об’єкту  ̶  це спорудження бун, які будуть зупиняти наносні породи, приборкувати течію і не допускати замулювання з’єднувального каналу.

6 7 8

Повернутися назад