65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський в ефірі «Думської ТВ»

09-11-2017
1

У прямому ефірі студії телеканалу «Думська ТВ» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський висловив свою думку стосовно публічності та відкритості політиків і державних службовців та поділився враженнями від зйомок у новому проекті  «полит#backstage», який стартував на телеканалі  «Думська ТВ».

Ведучі: Анатолію Ігоровичу, ви як перший учасник нашого нового проекту вважаєте, що люди повинні знати якомога більше про політиків та державних службовців?

Анатолій Урбанський: Безумовно, я вважаю, що люди повинні бачити політиків, чиновників, депутатів, яких вони обирали, з різних сторін. Адже будь-який держслужбовець незалежно від рангу та посади, це в першу чергу, така ж людина як і всі інші. Більш того, звичайний громадянин  маючі бажання, певні знання і навички може зайняти посаду державного службовця і я тому яскравий приклад.

Ведучі: На вашу думку, на чому потрібно акцентувати увагу, висвітлюючи роботу політиків та держслужбовців?

Анатолій Урбанський: Я неодноразово наголошував на необхідності правильного висвітлення діяльності органів державної влади та держслужбовців збоку ЗМІ. Зокрема, переважна більшість інформації стосовно роботи органів влади, політиків та держслужбовців носить негативний характер, тоді як чимала кількість позитивних зрушень, які відбуваються у державі і зокрема на Одещині, залишаються поза увагою журналістів. Вважаю, що позитивні напрацювання  ̶  перші результати реформ, які вже зараз почали відчувати громадяни, повинні висвітлюватись нарівні з конструктивною критикою, яка безумовно допомагає корегувати недоліки та прорахунки державної політики.

Ведучі: Чи були у вас сумніви перед тим як дати згоду на зйомки у нашому проекті?

Анатолій Урбанський: Ні, я одразу дав згоду. Хочу сказати, що він дуже своєчасний. Настав нарешті той час, коли журналісти і пересічні громадяни повинні ознайомитись з нюансами державного управління. Це не так просто, як може здаватись на перший погляд. Вирішення тих чи інших питань, зокрема, виділення коштів, визначення розпорядників цих коштів чи здійснення регуляторної діяльності, частіше за все потребує прийняття цілого комплексу послідовних рішень. Як приклад тому, наявність коштів у бюджеті, які планується спрямувати на якийсь конкретний об’єкт, але фінансування не здійснюється через відсутність, скажімо, проектно-кошторисної документації, необхідних експертиз, які визначать об’єми бюджетного фінансування.

Ведучі: Як глядач кого би ви хотіли побачити у наступних випусках нашої передачі?

Анатолій Урбанський: Ви знаєте, як глядач я би хотів побачити в цьому проекті багато кого зі своїх колег, але на жаль деякі з них через скутість не дадуть згоди на участь.

1 2 3 4

Повернутися назад