65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський в ефірі «Думської ТВ»

01-11-2017
1

У прямому ефірі студії телеканалу «Думська ТВ» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський підвів підсумки виборів у об’єднані територіальні громади, які відбулися на Одещині.

Ведучі: Як пройшли ці вибори?

Анатолій Урбанський: Можу сказати, що в Одеській області у порівнянні з іншими регіонами була зафіксована мінімальна кількість порушень, а результати кажуть самі за себе, у 8 з 11 ОТГ, в яких проводились вибори голів та депутатів територіальних громад, виборці віддали перевагу кандидатам, що підтримувалися ТО партії «БПП «Солідарність».

Ведучі: Чим спричинений такий успіх і чому опонентів спіткала невдача на цих виборах?

Анатолій Урбанський: Все просто  ̶  люди починають відчувати перші результати реформ, які були ініційовані нашим президентом та урядом. Реформа децентралізації, про яку так багато казали, отримала дуже потужну підтримку на Одещині. Управління переходить на місця. Керівники територіальних громад отримують змогу самостійно вирішувати, яким чином буде відбуватись розвиток громади.

Ведучі: Як саме буде функціонувати механізм об’єднаних територіальних громад?

 Анатолій Урбанський: Після оголошення переможців і передачі їм відповідних повноважень будуть сформовані ради територіальних громад, які будуть складатись з депутатів представників тих чи інших політичних партій, що брали участь у виборах. Після цього громади визначать свій бюджет і наряду з іншими органами місцевого самоврядування зможуть отримувати субвенції як з державного, так і з обласного бюджету. Завдяки співфінансуванню, коли основна частина бюджету громади буде йти на розвиток центральних населених пунктів у той, час як з обласного бюджету будуть виділятись кошти на розбудову малих, ми отримуємо можливість планомірного розвитку всієї території громади.

1 2 3 4

Повернутися назад