65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський в ефірі «Думської ТВ»

30-10-2017
3

В ефірі телеканалу «Думська ТВ» голова обласної ради Анатолій Урбанський розповів про подальші перспективи розвитку Одеської області.

Ведучі: Анатолію Ігоревичу, минулого тижня ви приймали участь у Раді регіонального розвитку, яка під головуванням президента України відбулась у Києві. Наскільки ефективними є такі заходи?

Анатолій Урбанський: Такі заходи необхідні адже планування загальної концепції розвитку регіонів по різним напрямкам повинно відбуватись за участю представників центральної влади і органів місцевого самоврядування. В ході цієї робочої наради ми мали змогу виступити і заслухати звіти керівників інших регіонів, врахувати пропозиції і вимоги президента, прем’єр-міністра та інших представників органів центральної влади.

Ведучі: Які напрацювання зараз існують стосовно конкретно Одеської області?

Анатолій Урбанський: В першу чергу, Одещина є одним з передових регіонів, де досить ефективно впроваджуються реформи. І зараз ми вже можемо в цілому говорити про масштабні зміни. Ремонт і будівництво доріг, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, амбулаторій, лікарень та інших об’єктів соціальної інфраструктури відбувається по всіх районах області. Безперечно, в цьому є і велика заслуга президента, уряду та інших представників органів центральної влади. Зокрема, наш регіон буде одним із перших у впровадженні концепції розвитку сільської медицини, в тому числі і таких напрацювань як телевізійна медицина, покликана спростити надання первинної допомоги пацієнтам.

Ведучі: До речі, з приводу ремонту доріг, як довго ще триватиме ремонт мосту біля Паланки?

Анатолій Урбанський: Складність ремонту цього моста полягає у тому, що будівельні роботи, зокрема укладання паль, відбувається на болотистих ґрунтах, які потім провокують просідання конструкцій. Щоб цього уникнути, палі, які складають основу фундаменту, повинні дістатись твердих порід. Звісно, проведення цих робіт потребує часу.

Ведучі: чи відомо вже, яким буде бюджет області на наступний рік?

Анатолій Урбанський: Ми зараз займаємось розробкою проекту бюджету на наступний рік. Можу сказати, що у наступному році ми плануємо фактично повністю завершити інвентаризацію на предмет пожежної безпеки всіх приміщень, які перебувають на балансі обласної ради. Зокрема, тільки на пожежну сигналізацію ми плануємо виділити більше 50 млн. гривень.

Ведучі: Під час ради регіонального розвитку президентом України була озвучена сума майже в 15 млрд. гривень, яка має піти на підтримку розвитку регіонів. Чи вплине надходження частини цих коштів до бюджету Одеської області на сам проект бюджету на наступний рік?

Анатолій Урбанський: Зауважу, що ці кошти насамперед передбачені на розвиток територіальних громад Одеської області, тож їх використання буде цілком закріплено за самими громадами. Але, безперечно, це допоможе зняти певну фінансову напругу з бюджету області. У той час як районі центри отримають свої власні кошти, за рахунок яких будуть вирішувати нагальні питання, чи то ремонт, чи будівництво, тощо. З обласного бюджету буде здійснюватись фінансування менших населених пунктів Таким чином в нас з’явиться можливість розвивати віддалені від районних центрів села та селища.

3 2 5

Повернутися назад