65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телекомпанії «Репортер»

29-12-2017
1

У прямому ефірі студії телеканалу «Репортер» голова Одеської обласної ради дав обґрунтовані відповіді на питання стосовно позачергового засідання шістнадцятої сесії обласної ради VII скликання.

Ведучий: Анатолію Ігоровичу, у чому причина екстреного збору депутатів обласної ради на позачергову сесію?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: По-першу, хочу подякувати усім депутатам, які виявили відповідальність, відклали свої передноворічні поїздки та зібралися у сесійній залі для вирішення важливого для Одеської області питання. На порядок денний було винесено одне питання – зміни до бюджету 2017 року. Це пов’язано з тим, що завдяки розпорядженню кабінету Міністрів та підтримці наших колег-депутатів у Верховній Раді, ми змогли в рамках існуючих державних субвенцій отримувати можливість безперервного фінансування медичної та освітньої сфер. Раніше, коли до кінця року ми не використовували ці кошти, то вони поверталися назад, до державного бюджету. Зараз вони будуть залишатися в обласному бюджеті та переходити на наступний рік. Цим самим ми будемо мати плавне фінансування всього року, особливо це важливо для кінця одного фінансового року – початку іншого.

Ведучий: Чи відбулися зміни в головному фінансовому документі і на наступний рік?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Безперечно, цей момент під час складання та прийняття бюджету Одеської області на 2018 рік був врахований. Мушу зазначити, що позитивні зміни відчують на собі працівники бюджетних сфер – вчителі, вихователі, медпрацівники, тощо. Уже на наступній сесії (у лютому-березні 2018 року), за підсумками роботи профільних комісій ми будемо розподіляти кошти за потребами галузей. Наповнення бюджету, починаючи від сільського і закінчуючи обласним, стало можливим завдяки головній реформі країни – реформі децентралізації, ініційованої Президентом України Петром Порошенком.

Ведучий: Як і б тези ви використали, коментуючи Бюджет-2018? Він соціально направлений, стратегічного розвитку чи не можна одним словом охарактеризувати?

Анатолій УРБАНСЬКИЙ: Найперше, що спадає на думку, – це «нарешті!» Я бачу перший бюджет Одеської області, в котрому повністю прописана програма розвитку Одеського регіону. Тобто, це бюджет не тільки соціально направлений, в ньому приділена увага всім основним напрямкам для повноцінного розвитку області – медицина, освіта, розвиток інфраструктури, культура, фізичне виховання, спорт, та багато іншого.

3 4

Повернутися назад