65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу “Репортер”

01-11-2016
226617389_96322_17736446746933198396

У студії телеканалу «Репортер» голова обласної ради Анатолій Урбанський прокоментував ряд важливих питань сьомої сесії обласної ради:

Ведуча: На сесії розглядалися питання, стосовно зниження тарифів на комунальні послуги для населення. Чи можливо достукатися до центральної влади за допомогою таких звернень?

А.Урбанський: Ми з колегами по депутатському корпусу підписали звернення до Антимонопольного комітету України, з проханням ініціювати на державному рівні проведення перевірок діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, компаній на газовому ринку та електроенергії. А також вжити заходів із коригування тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня згідно з реальним станом соціально-економічного розвитку нашої держави та рівнем доходів громадян.

Ведуча: На порядку денному у депутатів також було питання щодо фінансування ПТУ.

А.Урбанський: Так, ми звернулися до Президента, Верховної та Кабінету Міністрів щодо надання стабілізаційної дотації з державного бюджету на фінансування ПТУ та збереження системи професійно-технічної освіти. Окрім цього, зміни у законодавстві стосуються лише передачі видатків, а питання власності цих установ не вирішено – вони досі знаходяться у державній власності, а це не дає можливості проводити оптимізацію та реформування, приймати управлінські рішення щодо призначення та ефективного використання майна, формувати замовлення професій. Насамперед потрібно вирішити питання передачі професійно-технічних закладів з державної до комунальної власності обласних рад та міст обласного значення – обласних центрів.

Також слід зазначити, що з директорами усіх ПТУ було укладено або продовжено контракти.

Ведуча: Пропоную повернутися до звернення представників громадської організації воїнів-інтернаціоналістів в Одеській області стосовно соціальних виплат.

А.Урбанський: На території Одеської області діє обласна цільова програма соціальної підтримки населення «Захист і Турбота», в рамках якої передбачено кошти на соціальні виплати та оздоровлення у санаторіях воїнам-афганцям. Розпорядником цих коштів є комунальна установа «Стратегія Життя», повноваження з управління якою делеговано обласній державній адміністрації. У міжсесійний період буде розроблено відповідний проект рішення, згідно з яким повноваження управління комунальною установою «Стратегія Життя» буде передано обласній раді.

Ведуча: Депутати обговорювали на сесії питання щодо роботи правоохоронних органів. Із чим це пов’язано?

А.Урбанський: На жаль, за останні півтора року Одещина увійшла у трійку областей з найгіршою статистикою кримінальних правопорушень. Для нас з колегами це показник для того, щоб винести питання про криміногенну ситуацію на пленарне засідання.

Ведуча: Ще одне резонансне питання – ремонт дороги на ділянці Кілія–Спаське, який досі не розпочався.

А.Урбанський: Ситуацію вже врегульовано і ремонті роботи розпочато.

226612562_97262_11598055874088135254 226617389_96322_17736446746933198396

Повернутися назад