65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «Південна хвиля»

04-01-2018
1

У студії телеканалу «Південна хвиля» голова обласної ради Анатолій Урбанський підвів підсумки 2017 року.

Ведучий: Анатолію Ігоровичу, чим відзначився 2017 рік у роботі обласної ради?

Анатолій Урбанський: По-перше, хочу нагадати про масштабну роботу з відновлення дорожньої інфраструктури Одещини, зокрема, ремонт траси М-15 «Одеса-Рені», який буде завершено в літку цього року. Далі ми плануємо розпочати ремонт стратегічної траси Р-33, яка проходить від Балти та прямує через Подільский і Окняньський райони до Кучурган. На меті з’єднання районних центрів з трасами державного значення і ми вже маємо перші результати цієї роботи.

Але ми також досягли успіхів у напрямках освіти та медицини. На Одещині успішно впроваджується медична і освітня реформи. З місця зрушені вкрай важливі екологічні питання, зокрема, проблеми обміління лиманів.

Ведучий: Розкажіть про основні напрямки бюджету області на 2018 рік

Анатолій Урбанський: Можу сказати, що це перший бюджет за період цієї каденції, який повністю охопив всі стратегічні напрямки розвитку Одеської області. Хочу подякувати своїм колегам депутатам, профільним департаментам облдержадміністрації за результативну співпрацю, завдяки якій ми маємо чіткі і збалансовані програми розвитку регіону по всіх напрямках. У порівнянні з минулим роком хочу відзначити позитивні зрушення і значне збільшення бюджету розвитку.

Ведучий: Чималі кошти були виділені на захист Аккерманської фортеці. Як будуть рятувати одну з головних пам’яток Одещини?

  Анатолій Урбанський: Роботи по захисту  та відновленню Аккерманської фортеці тривають. Відповідно до програми, яка була прийнята на передостанній сесії, ми розраховуємо на державну підтримку та отримання грантової допомоги. Можу сказати, що у цьому році будуть завершені роботи з укріплення північної стіни.

Ведучий: Чи заплановано у бюджеті на 2018 рік фінансування спортивних об’єктів.

Анатолій Урбанський: Безумовно. У 2017 році, ви знаєте, нам вдалось розпочати ремонт Палацу спорту  ̶  головної льодової арени Одещини. Наразі вже завершено роботи із заміни покрівлі, завершується ремонт роздягалень, вестибюлів, санвузлів, стелі. Підготовчі роботи ведуться у ««Одеській обласній школі вищої спортивної майстерності «Олімпієць», досягнуті домовленості щодо проведення ремонту гімнастичних зал.

Ведучий: Чи є у вас сподівання на 2018 рік?

Анатолій Урбанський: Насамперед я сподіваюсь, що у нинішньому році в Україні запанує мир. Що стосується Одеської області, я очікую значних успіхів у відновленні дорожньої інфраструктури, будівництві нових соціальних об’єктів, зокрема, лікарень, ФАПів, школ, дитячих садків, спортивних споруд. За для цього керівництво Одеської області буде докладати чималі зусилля.

4 5 1

Повернутися назад