65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «Одеса»

05-01-2018
4

У студії телеканалу «Одеса» голова обласної ради Анатолій Урбанський підводив підсумки 2017 року.

Ведуча: На передостанній сесії обласної ради був прийнятий бюджет на 2018 рік, розкажіть про нього.

Анатолій Урбанський: Ви знаєте, цей бюджет мабуть перший за період моєї каденції, в якому відображена повноцінна концепція подальшого розвитку Одещини. Враховано необхідні кошти на розвиток інфраструктури і в той же час  ̶  кошти на соціальні потреби, освітню і медичну галузі, захист навколишнього середовища, підтримку спорту і туризму. Наприклад, в нинішньому році буде завершено будівництво з’єднувального каналу Чорне море-Тилігульский лиман. Також у цьому році буде розпочато розчистку русел рік. До того ж нами підготовлено все для початку процесу утилізації небезпечних хімічних речовин, які в достатній кількості залишаються на території  Одеської області і впливають на ситуацію з онкозахворюваннями.

Ведуча: До речі, щодо впровадження медичної реформи на Одещині, які проекти планується реалізувати у цьому році?

Анатолій Урбанський: Буквально нещодавно з візитом в Одеській області був президент і ми презентували йому пілотний поки що проект сільської медицини, який базується на досвіді провідних країн, таких як Сполучені Штати і Канада. Концепція полягає у тому, що у кожному невеликому населеному пункті є фельдшерсько-акушерський пункт і персонал, який там працює в разі необхідності зможе не тільки надати пацієнту ургентну допомогу, але завдяки спеціальному обладнанню встановити зв’язок з госпітальним округом або обласним медичним закладом, де працюють висококваліфіковані фахівці здатні поставити діагноз пацієнту і визначити лікування. Такий пілотний проект зараз реалізується в Окнянському районі.

Ведуча: Я знаю, що у нинішньому році продовжиться масштабний ремонт доріг. Що зараз перебуває у перспективі?

Анатолій Урбанський: Дійсно, ремонт доріг на Одещині, якій триває завдяки успішній реалізації «митного експерименту», продовжиться. Наразі нашою головною метою залишається з’єднання районних центрів з трасами міжнародного значення. І зараз ми вже можемо спостерігати певні успіхи у цьому питанні. Наприклад, КПП «Олексіївка-Кодима-Балта тепер має сполучення с трасою М-05 «Київ-Одеса», дорога Т-16-07 «Ізмаїл-Кілія-Вилкове», що має сполучення с трасою М-15 «Одеса-Рені». Також пріоритетною у цьому році буде траса Р-33, яка проходить від Балти та прямує через Подільский і Окняньський райони до Кучурган. Її ремонт  дозволить розвантажити трасу «Київ-Одеса» і з’єднати між собою районні центри.

Ведуча: Ось у мене тут на столі листи з переліком того, що було зроблено за вашою безпосередньою участю. Це і вручення автомобілів правоохоронцям Одещини, і перевірка житла для переселенців, і відкриття бювету в Ізмаїлі, і ремонт Будинку культури у селі Виноградівка і ще багато чого, про що хотілось би поговорити. Тож хочу побажати вам, нехай у нинішньому році таких листів зі зробленими справами стане ще більше рівно як і можливостей бюджету.

Анатолій Урбанський: Дякую. Хочу сказати, що кожен зараз має змогу порівняти, що було раніше і що ми маємо тепер. Через те, що час порожніх розмов закінчився, настав час важкої копіткої роботи.

4

Повернутися назад