65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «Думська ТВ»

18-09-2017
2

У студії телеканалу «Думська ТВ» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський розповів про пам’ятник Героям Небесної Сотні та головні питання, які будуть розглядатись на пленарному засіданні  тринадцятої сесії обласної ради.

Ведучі: Анатолію Ігоровичу, скажіть, чи правда те, що встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні планується перед будівлею Одеської обласної ради?

Анатолій Урбанський: Так, місце уже обрано. На початку нашої каденції депутати проголосували про оголошення архітектурно-художнього конкурсу на визначення кращої проектної пропозиції спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні, після чого перед адмінбудівлею було установлено камінь, як символ закладки нової архітектурної спороди.

Ведучі: За задумом авторів-переможців проекту скульптурної композиції, через кожні шість годин, поблизу пам’ятника має звучати Гімн України. Оскільки це – один із головних символів нашої держави, його не можна слухати в край вуха, між справою. Чи не здається вам, що через те, що українці будуть зупинятись під час звучання головної пісні країни, можуть виникнути певні незручності, адже дана архітектурна споруда буде установлена в досить людному місці?

Анатолій Урбанський: Так, можливо, ви маєте рацію.  Я  згоден з тим, що кожен громадянин України, який поважає державу і іі символи, під час звучання Гімну має зупинитись, віддаючи шану країні, в якій проживає.

Ведучі: Чому призупинено рішення щодо будівництва та зведення пам’ятника?

Анатолій Урбанський: Це пов’язано з тим, що після декількох днів після оголошення переможця в Одеську обласну адміністрацію, до департаменту архітектури надійшов лист одного із членів комісії, котрий з поважної причини був відсутнім на засіданні конкурсного журі. І замість нього проголосував абсолютно інший громадянин, який назвався його ім’ям. Саме через це непорозуміння наразі призупинено рішення щодо встановлення пам’ятника Героям. Тому ми маємо розібратись з процедурою, призначити нове засідання даної комісії.

Ведучі: Наближається 13-а сесія. Які основні питання будуть на ній розглядатись?

Анатолій Урбанський: На сьогоднішній день орієнтовний порядок денний складається з 88 питань. Більша їх частина пов’язана з медичною та освітньою реформами в розрізі адміністративно-майнових питань. Але до сесії мають відбутись засідання профільних комісій та розширене спільне засідання всіх постійних комісій обласної ради.

Хочу підкреслити, що обласна рада – це той орган влади, який має регулювати та допомагати вирішувати господарські питання. І, коли ці питання дійсно направлені на покращення соціальних стандартів населення, то ми не повинні підкреслювати приналежність до тої чи іншої партії, бо ми всі працюємо на благо і процвітання Одещини.

1 1_ 2 3

Повернутися назад