65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «Думська-TV»

04-03-2019
_8

У прямому ефірі студії телеканалу «Думська-TV» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський відповів на питання телеведучих щодо 22-ї сесії обласної ради VII скликання.

Ведучі: Відбулася позачергова сесія обласної ради, яка стосувалася бюджету Одеської області. Які основні питання були на ній розглянуті? Чи задоволені ви проведеним пленарним засіданням?  

Анатолій Урбанський: Я вдячний кожному депутату обласної ради за те, що під час пленарного засідання вони проявили солідарність та проголосували за зміни до бюджету Одеської області на 2019 рік. В першу чергу ці зміни стосувалися отримання на рахунок області державної субвенції у рамках програми, ініційованої Президентом України Петром Порошенком «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості». Дана Програма передбачає будівництво сучасних амбулаторій у сільській місцевості шляхом співфінансування. Левова частина коштів виділяється із державного бюджету, менший залишок – із місцевих бюджетів. Нова амбулаторія передбачає не лише будівництво нової будівлі, але й повне оснащення новим медичним обладнанням, засобами зв’язку для телемедицини та автотранспортом для сімейного лікаря сільської амбулаторії.

Ведучі: Чи є вже завершені об’єкти в Одеській області, які були збудовані в рамках даної програми?

Анатолій Урбанський: Так, безумовно. В селі Маяки Маяківської ОТГ вже почала працювати новозбудована амбулаторія, яка була повністю оснащена необхідним медичним обладнанням. Також відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Саф’яни Ізмаїльсьго району. Деякі подібні амбулаторії вийшли на завершальну стадію будівництва. Загалом, до середини року планується здати в експлуатацію кілька десятків медичних об’єктів за трьома типовими проектами.

Ведучі: Під час сесії було прийнято рішення про передачу легкових автомобілів. Розкажіть про це докладніше.

Анатолій Урбанський: Так, на позачерговому пленарному засіданні було прийнято рішення про передачу 29 легкових автомобілів марки «Renault Duster»  зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у спільну власність територіальних громад. Ці авто призначені для лікарів сільських амбулаторій (я підкреслю, що це не карети швидкої допомоги, а саме легкові автомобілі) й використовуватимуться як службовий автотранспорт. Автомобілі було закуплено на умовах співфінансування з бюджетів усіх рівнів, в рамках ініціативи Петра Порошенка «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості». Нові службові авто, вартість кожного з яких становить 500 тисяч гривень, передано Куяльницькій, Маяківській, Овідіопольській, Татарбунарській, Великомихайлівській, Кілійській, Ананьївській, Захарівській, Ізмаїльській, Миколаївській, Окнянській, Савранській, Білгород-Дністровській, Іванівській, Роздільнянській, Біляївській, Саратській та Лиманській територіальним громадам.

_1 _8

Повернутися назад