65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «7 канал»

11-09-2017
скрины (1)

У прямому ефірі студії телеканалу «7 канал» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський розповів про тринадцяту пленарну сесію обласної ради VII скликання, яка повинна відбутись 22 вересня.

Ведучі: Майбутня сесія вже викликала певний резонанс і містить ряд дискусійних питань. Чого очікувати від чергового пленарного засідання?

Анатолій Урбанський: Зауважу, що по-перше, це робоча сесія, і я впевнений, що вона буде проходити в конструктивному руслі. Питання, які винесені до порядку денного, зараз знаходяться на розгляді профільних комісій. До речі, основною причиною переносу сесії з 15 вересня на 22 вересня стало саме те, що питання, які внесені до порядку денного майбутньої сесії, не пройшли всіх профільних комісій.

Ведучі: Тобто перенос  ̶  це чисто технічний момент?

Анатолій Урбанський: Так, безумовно. Треба дати можливість депутатам ознайомитись з усіма питаннями внесеними до порядку денного

Ведучі: Які зміни були внесені в план підготовки до пленарного засідання?

Анатолій Урбанський: Ключові питання, які будуть розглядатись на сесії, стосуються освіти, охорони здоров’я та екології. Це і фінансування профтехнічних закладів освіти  ̶  в нинішньому році плануємо виділити на це 26 мільйонів гривень. І суто технічні питання, пов’язані з медичною реформою, їх підготував Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації. До речі, хочу подякувати своїм колегам із ОДА – ми налагодили співпрацю. Зараз ми робимо вагомі кроки у напрямку реалізації медичної реформи на Одещині.

Ведучі: Чи готова область до осінньо-зимового сезону?

Анатолій Урбанський: На цю сесію уже винесений один з проектів. Впевнений, що мої колеги-депутати його підтримають. Питання стосується виділення коштів на додаткове придбання спеціальних хімічних реагентів.

Ведучі: У порядок денний також включено питання стосовно прийняття до спільної власності Одеської області громадської приймальні за адресою: м. Одеса пр. Шевченко, 4. Прокоментуйте, будь ласка, це рішення.

Анатолій Урбанський: Зараз ще триває дискусія. Це питання знаходиться на розгляді профільної комісії. Особисто я вважаю, що все має бути вирішено виключно в рамках діючого законодавства, але громадська приймальня ні в якому разі не повинна припинити свою роботу. Вже створено робочу комісію, в яку входить керівник комунальної установи на балансі якої знаходиться будівля, представники Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності ОДА. Планується перенести вхід в громадську приймальню з тильної сторони адмінбудівлі після проведення ремонту. Це дозволить звільнити пожарний в’їзд, який зараз закриває будівля громадської приймальні. З приводу цього питання нами вже отримані всі пояснення и рекомендації від ДСНС.

скрины (4)скрины (1)
скрины (2)

Повернутися назад