65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу “Репортер”

28-11-2018
2

Голова обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь у ток-шоу «Кворум» на телеканалі «Репортер». Ключовою темою програми став конфлікт в Азовському морі. Також в обговоренні взяли участь представники різних політичних сил, громадськості та економісти.

Ведучий: Чи не буде загрозою для демократії введення воєнного стану в Україні? Чому таке рішення було прийнято тільки у 2018 році?

Анатолій Урбанський: Пропоную звернути увагу на виступ Президента України Петра Порошенка, який наголосив, що введення воєнного стану в Україні у першу чергу передбачає повну бойову готовність Збройних Сил України. Щоб у разі загострення ситуації, можна було не втрачаючи часу скоординувати дії для подальшої протидії російській агресії та забезпечити захист української землі. Хочу звернутися до мешканців Одеської області із закликом не піддаватися паніці та провокаціям. Голова держави акцентував увагу на тому, що права і свободи громадян обмежуватися не будуть, не буде і мобілізації населення.

Слід зазначити, що це перший випадок за весь період збройного конфлікту, коли сусідня держава не заперечує акту агресії, зокрема – факт відкриття вогню по українських суднах. Згідно з договором між Україною та РФ, підписаним у 2003-му році, український торговий та військовий флот має повне право на проходження вод Керченської протоки. Щоб уникнути політичних спекуляцій ще раз хочу нагадати, що питання запровадження воєнного стану терміном 60 діб було запропоновано РНБОУ, після чого було прийнято рішення глави держави щодо зменшення терміну до 30-ти діб.

Задача держави номер один сьогодні – визволення наших військових моряків та повернення суден. І ми маємо цілковиту підтримку міжнародної спільноти.

1 2 3 4

Повернутися назад