65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у прямому ефірі ТРК «7 канал»

03-04-2018
1

У прямому ефірі студії телеканалу «7 канал» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський розповів про результати зустрічі з представниками делегації Національних зборів Французької республіки, які з дводенним візитом перебували в Одеській області.

Ведучі: Одже, Анатолію Ігоровичу, розкажіть, про що вдалося домовитись в ході цієї зустрічі?

Анатолій Урбанський: Ми обговорювали дуже широкий спектр питань, по яких ми можемо успішно взаємодіяти, це і агропромисловий комплекс і туристичний напрямок. Окрім офіційних зустрічей з керівництвом області і представниками Одеської міської ради наші французькі партнери також зустрічались з бізнесменами та аграріями. Взагалі аграрна сфера дуже цікавила представників Французької республіки. Зокрема, обговорювалось питання щодо створення спеціальних сервісних центрів для ремонту та обслуговування сільськогосподарської техніки французького виробництва, якою охоче користуються наші аграрії. Також підіймались питання стосовно допомоги у сертифікації нашої виноробної, тваринницької та рослинної продукції у відповідності до стандартів ЄС. Французькі партнери готові допомогти нам у сертифікації насіння зернових культур нашого Селекційно-генетичного інституту.

Франція дуже зацікавлена у поставках нашого українського м’яса на свій ринок, але для цього також потрібно вирішити питання відповідності нашої продукції європейським стандартам. І саме у цьому році на розвиток тваринництва Одеська область повинна отримати з держбюджету 360 млн. грн., що, в свою чергу, дасть можливість модернізувати всі тваринницькі господарства, які працюють в області і стандартизувати дану продукцію у відповідності до вимог європейського ринку. Хочу зауважити, що саме французька техніка з виробництва тваринницької продукції вважається однією з найкращих.

Таким чином ми створюємо той необхідний момент, коли влада, розвиваючі міжнародні партнерські відносини, тим самим допомагає бізнесменам аграріям, а за рахунок правильно прийнятих обласних програм ми створюємо всі необхідні умови для стрімкого та ефективного розвитку сільського господарства в регіоні. І ви бачите які зміни почали відбуватись протягом останніх двох років.

А ще французьких колег дуже приємно здивував туристичний та логістичний потенціал Одеської області. У нас в регіоні працюють 8 перспективних портів, які інвестиційно дуже приваблюють іноземних партнерів. Окремо обговорювалось питання щодо будівництва доріг на Одещині. Ви знаєте, що нещодавно Верховною Радою України був підтриманий законопроект, який дозволяє будівництво платних доріг – автобанів. Це дає можливість привабити інвесторів вкладати кошти в будівництво доріг в нашому регіоні і загалом в Україні. Однак це не означає, що всі дороги будуть платними. Прийнятим законопроектом визначається, що інвестор, який має намір побудувати платну ділянку автомобільного шляху, зобов’язується неподалік зробити альтернативну безкоштовну автомагістраль, яка за довжиною не буде вдвічі перевищувати платну ділянку дороги.

1 2

Повернутися назад