65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у прямому ефірі студії телеканалу «7 канал»

18-09-2018
1

У прямому ефірі студії телеканалу «7 канал» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський розповів про результати двадцятої сесії обласної ради.

Ведучий: Чергове пленарне засідання переносили декілька разів, чого так сталося?

Анатолій Урбанський: Спочатку сесію було заплановано на другу половину серпня, але більшість з наших колег ще перебували у відпустках, тому було прийнято рішення перенести засідання. Я хочу нагадати, що депутати обласної ради, на відміну від депутатів Верховної Ради, не є державними службовцями.

Ведучий: Депутати підтримали виділення 2-х мільйонів 380 тисяч на Аккерманську фортецю, на що підуть ці кошти?

Анатолій Урбанський: Так, було ухвалено внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, і  на продовження протиаварійних робіт північної стіни Аккерманської фортеці виділено ще 2 мільйони 384 тисячі гривень. Наразі  необхідно якнайшвидше продовжити укріплення фундаменту північної стіни фортеці.

Ведучий: На сесії підіймалося питання щодо аграрного рейдерства в Одеській області.

Анатолій Урбанський: У сесійній залі було заслухано звіт керівника Регіонального оперативного штабу для боротьби з аграрним рейдерством в Одеській області Олександра Терещука про результати роботи щодо запобігання та протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств в агропромисловому комплексі, що мають ознаки рейдерства на території області. На Одещині створено мобільні групи, які виїжджатимуть на місця у разі виникнення конфліктів. Також депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів, Генерального прокурора та Голови Національної поліції України про запобігання рейдерству в агропромисловому комплексі.  Після завершення збиральної кампанії, можна буде зробити об’єктивні висновки про роботу штабу з боротьби із аграрним рейдерством.

Ведучий: Нещодавно завершився конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області. Хто переміг?

Анатолій Урбанський: Так, членами журі конкурсної комісії було обрано переможців. Найбільшу кількість голосів отримала скульптурна композиція у співавторстві заслуженого художника України, скульптора Реви Михайла Володимировича, архітекторів Бойцова Федора Євгенійовича та Гуранчика Сергія Сергійовича. Хочу нагадати, що журі обирали проект пам’ятника Героям Небесної сотні шляхом відкритого голосування і враховуючи думку громадськості.

Ведучий: Я знаю, що нещодавно ви знайшли на території одного з комунальних підприємств цікавий автомобіль. Що це за авто?

Анатолій Урбанський: На балансі обласного комунального підприємства «Автопідприємство по обслуговуванню обласної ради та обласної адміністрації» знаходиться один автомобіль представницького класу – президентський лімузин Вольво. Не можу назвати його раритетним, оскільки він 1996 року випуску, проте таких автомобілів в Україні всього два – в Києві та Одесі. Дане авто знаходиться в гаражі підприємства з 2002 року і вкрай рідко використовувалося і має малий пробіг. Комунальне підприємство не планує продавати лімузин, і кожен бажаючий може взяти його в оренду.

1 2

Повернутися назад