65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський про підсумки сесії

18-06-2018
2

У прямому ефірі телевізійного каналу «7 канал» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський зупинився на ключових моментах дев’ятнадцятого сесійного засідання облради.

Ведучий: Марія Гайдар достроково припинила повноваження депутата Одеської обласної ради VII скликання, чому було прийнято таке рішення?

Анатолій Урбанський: Слід зазначити, що рішення Марії Єгорівни є добровільним, оскільки вона працює радником Президента України, і поєднувати діяльність депутата обласної ради, голови постійної комісії обласної ради з питань будівництва, регіонального розвитку та культурної спадщини з діяльністю у Києві було складно.

Ведучий: Пропоную перейти до важливого питання для одеситів щодо санаторію «Лермонтовський».

Анатолій Урбанський: У сесійній залі було підтримано звернення депутатів Одеської обласної ради до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатної передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області пам’яток історії і культури Одеської області, які знаходяться на території санаторію «Лермонтовський». Позиція обласної ради – зберегти один з небагатьох функціонуючих здравниць в Одесі, незалежно від того, який тип власності буде у закладу.

Ведучий: На сесії було внесено зміни до обласної комплексної програми «Безпечна Одещина», що передбачено даною програмою?

Анатолій Урбанський: Контроль за виконанням даної програми безпосередньо здійснює постійна комісія обласної ради з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією. Одною з ключових задач є підтримання безпеки на Одещині її заходи спрямовані на підтримку різних силових структур. Наприклад у минулому році було придбано відповідну спеціальну техніку для груп реагування Національної поліції на території районів Одеської області, зокрема – 77 нових автомобілів з необхідною комплектацією.

Ведучий: Для чого планується створити комунальне підприємство «Регіональна служба охорони» Одеської обласної ради?

Анатолій Урбанський: Комунальне підприємство буде створено для здійснення заходів з охорони майна територіальної громади сіл, селищ, міст області, а не адміністративної будівлі Одеської обласної ради на проспекті Шевченка, 4. Штатний розклад комунального підприємства ще не готовий, спочатку буде підготовлено статут і передано на розгляд сесії даного КП.

Ведучий: І ще одне КП планується створити – «Театр масових видовищ» Одеської обласної ради.

Анатолій Урбанський: До обласної ради звернулися представники культурному закладу «Дитячий мьюзік хол», який працює у концертно-виставковому комплексі Одеського морвокзалу, з проханням надання юридичного статусу їх закладу. Наразі йдеться тільки про створення комунального підприємства, можливості щодо надання приміщення і фінансування розглядатимуться пізніше.

Також голова обласної ради Анатолій Урбанський розповів глядачам про нещодавню участь в україно-китайському інвестиційному форумі:

«В рамках зустрічі було обговорено інвестиційну привабливість Одещини та перспективи співробітництва у різних сферах, зокрема – сільського господарства і переробки, туризму і рекреації, легкої, харчової та хімічної промисловості, освіті, культурному обміну, торгівлі. Зі свого боку одеська сторона презентувала інвестиційний атлас регіону, який включає детальний опис перспективних ділянок та споруд у кожному районі, враховуючи їх особливості. Тож ми відкриті до конструктивного діалогу та готові розглянути всі інвестиційні пропозиції».

1 2

Повернутися назад