65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Аграрії Одеської області отримали рукави для зберігання сільгосппродукції

08-11-2022
6AC61742-58AC-41CB-B62C-F9AA200AB864

8 листопада аграріям з різних районів Одеської області безкоштовно передали рукави для тимчасового зберігання сільгосппродукції.

Це допомога у межах Стратегії щодо підтримки зберігання зерна, яка реалізується Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), за фінансової підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійського благодійного фонду Minderoo Foundation.

Рукави надаються сільгоспвиробникам, які обробляють від 100 до 10 000 га землі. Використовувати їх можна виключно для зберігання власно вирощеної продукції.

Аграрії Одеської області подали заявки на понад 900 таких засобів тимчасового зберігання сільгосппродукції. 8 листопада було передано понад 700 рукавів. Решта буде передана найближчим часом. 

«Розраховуємо, що це стане корисною підтримкою нашим аграріям, які продовжують працювати в умовах війни», — пояснив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

За дорученням Григорія Діденка у передачі взяли участь депутати Віталій Вітікач і Олег Каптур, а також керуючий справами апарату Олександр Балан. До передачі також долучилася директор департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації, депутат обласної ради Алла Стоянова.

Повернутися назад