65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Болградська газета «Дружба» в умовах реформування

21-03-2019
778

Болградській суспільно-політичній газеті «Дружба» у березні виповнилося 56 років. Пройшовши процес реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації та редакцій, колектив газети створив ТОВ «Дружба-Регіон».

Новостворене товариство займається створенням газети «Дружба» та розвитком веб-порталу видання з власними відео-новинами Болградського району, ведуть сторінки в популярних соціальних мережах, працюють над щомісячним додатком «Дружба+», вдосконалюють свою професійну майстерність, знаходять нових партнерів для співпраці. За словами керівника товариства Тетяни Терзі, Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» дає багато перспектив для розвитку видань:

«Кількість наших передплатників залишилася незмінною, що нас не може не тішити. Ми продовжуємо працювати у штатному режимі й знаходимо можливості заробляти: почали розвивати соціальні мережі та заробляти на рекламі. Дуже корисні й актуальні різноманітні тренінги, за якими ми слідкуємо та намагаємося частіше брати в них участь. В минулому році я була на одному з таких. Він стосувався теми «Як роздержавленому друкованому ЗМІ почати самостійно заробляти?» В травні також буде подібний і я вже подала заявку для участі в ньому. Також ми намагаємося писати грантові проекти. Зараз ми подали проект для участі у черговому гранті й хочемо на базі нашої газети створити телебачення. Ми бачимо у цій реформі роздержавлення великі перспективи для розвитку ЗМІ», – поділилась Тетяна Терзі.

Тетяна Михайлівна також додала, що колектив газети завжди був прогресивно налаштований щодо проведення державних реформ. Зокрема, на даний час усі працівники газети творчих спеціальностей дистанційно проходять курс лекцій по авторському праву та впевнені в успішному складанні іспиті й отриманні сертифікатів.

«Серед наших читачів особливою популярністю користується рубрика «Влада та люди». В ній ми подаємо роз’яснення Законодавства по субсидіям, монетизації, по пенсійним виплатам та перерахуванням, активно висвітлюємо медичну реформу та реформу децентралізації влади… Наш край – багатонаціональний, тому рубрика «Національна культура» теж дуже популярна серед наших читачів та передплатників газети. В ній ми розповідаємо про традиції, побут та культуру болгар, гагаузів, албанців – усіх тих людей, які проживають на території нашого району», – розповіла Тетяна Терзі.

«Реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації – важливий крок у становленні демократичного суспільства. Закономірно, що представники ЗМІ обирають європейський шлях розвитку та намагаються вдосконалюватися самі й проводять роз’яснювальну роботу друкованим словом серед населення свого краю. Бажаю, аби ви завжди були сповнені бажань до пошуків істини та завжди її знаходили. Зичу вам міцного здоров’я, натхнення, невичерпної енергії та добробуту в ваших родинах», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

779

Повернутися назад