65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканалу «7 канал»

03-12-2018
0cda5f8c-b115-48c0-8a97-8b9ce0223883

У прямому ефірі студії телеканалу «7 канал» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський прокоментував  ряд питань, пов’язаних із веденням воєнного стану.

Ведуча: Особисто Ви підтримуєте рішення Верховної Ради України щодо введення воєнного стану?

Анатолій Урбанський: Так, я підтримую, саме в тій конфігурації, яку запропонував Президент України Петро Порошенко – терміном на 30 днів у 10-ти областях. Хочу ще раз нагадати усім глядачам, що впровадження воєнного стану не передбачає обмеження конституційних прав і свобод громадян. Всі органи державної влади та місцевого самоврядування працюватимуть у штатному режимі, ніякого впливу на повсякденне життя населення не відбудеться. Запровадження правового режиму воєнного стану у першу чергу стосується Військово-морських Сил та Збройних Сил України. Вони знаходяться у повній бойовій готовності, і у разі ескалації конфлікту не оперативно виконуватимуть бойові завдання. Це необхідна міра, яку було прийнято у зв’язку з відкритою агресією сусідньої держави. Інцидент стався у Чорному морі, ніяких протиправних дій українськими моряками не було здійснено. Також нагадаю, що відповідно до Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, торговельні  судна  та  військові  кораблі обох країн користуються свободою судноплавства.

Я вважаю, що ескалації даного конфлікту не буде, ми маємо чітку позицію країни, ми маємо підтримку міжнародної спільноти. Я закликаю мешканців Одеської області не панікувати та не піддаватися провокаціям.

Ведуча: Як зміниться робота Одеської обласної ради на час ведення особливого правового режиму? Чи буде проводитися якась консультативна робота?

Анатолій Урбанський: Ще раз зазначу, що робота обласної ради продовжуватиметься у звичайному режимі. Зокрема, мною було підписано розпорядження про скликання чергової сесії на 21 грудня.

Ведуча: Які негативні наслідки для Одещини може спричинити введення воєнного стану?

Анатолій Урбанський: Не потрібно звертати увагу на політичні спекуляції. Щоб уникнути паніки та непорозумінь, я ще раз звертаю увагу на основні тези виступу Президента України – жодні обмеження конституційних прав і свобод громадян застосовуватися не будуть. Рішення глави держави щодо введення воєнного стану було прийнято задля захисту суверенітету та територіальної цілісності країни.

0cda5f8c-b115-48c0-8a97-8b9ce0223883

Повернутися назад