65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

15 березня – Всесвітній день захисту прав споживачів

15-03-2019
inbound-marketing.png.pagespeed.ce.93TWiHrr-A

Щороку 15 березня під егідою ООН світова спільнота відзначає Всесвітній день захисту прав споживачів. До міжнародного календаря від був внесений у 1983 році.

Розбудова демократичної країни неможлива без захисту та реалізації прав людини як споживача, створення та проведення відповідної споживчої політики. Саме тому питанню задоволення потреб споживачів приділяється велика увага на міжнародному рівні.

В умовах інтеграції України до європейського економічного, політичного, суспільного простору, у 2017 році Урядом ухвалено Концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року. Метою документа є створення та впровадження ефективної системи захисту прав споживачів в Україні на засадах ЄС з урахуванням кращих практик країн Європейського Союзу.

В Одеській області запорукою належного правового рівня захисту інтересів споживачів є сумлінна праця спеціалістів Головного Одеського обласного управління у справах захисту прав споживачів.

Стабільне функціонування ринку товарів та послуг – це спільний обов’язок влади, громадян та підприємців. Кожен з нас у своєму житті або виробляє, або споживає певні товари і послуги. Тож бажаю жителям Одещини добробуту, якісних покупок, гідного сервісу й добрих перспектив!

Анатолій Урбанський

Голова Одеської обласної ради

inbound-marketing.png.pagespeed.ce.93TWiHrr-A

Повернутися назад