65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Анатолій Урбанський у студії телеканату «1-й міський»

20-09-2016
photo648584369034864969

У телепроекті «Інтерв’ю дня» Анатолій Урбанський прокоментував ряд актуальних тем. Далі – розшифровка основних моментів цього ефіру.

Ведуча: Як складається ситуація у селі Лощинівка Ізмаїльського району після усім відомої трагедії?

А.Урбанський: Нещодавно я відвідав це село. І хочу зазначити, що у трагедії немає національності. Саме горе послужило останнім поштовхом для обурення місцевої громади. У мешканців не було конфліктів із представниками ромської національності, які постійно проживали на території села. Ситуація загострилася у зв’язку із погіршенням криміногенної обстановки по всій області. Наприклад у селі Новосільське Ізмаїльського району трапився жорстокий напад на підприємця, а у селі Котловина Ренійського району було скоєно підпал одного із фермерських господарств. Тому націоналізувати цю проблему не потрібно. Її необхідно вирішувати. Зокрема, депутатським корпусом обласної ради розглядається питання щодо забезпечення усіх дільничних області необхідним транспортом в рамках програми «Безпечна Одещина». І вже в наступному бюджетному році на це будуть передбачені кошти.

Наразі ситуація у Лощинівці спокійна, також обласна відкрита до діалогу з представниками ромської національності.

Ведуча: Час торкнутися ще однієї актуальної теми – ремонту доріг. Одещина увійшла у трійку областей, які отримали чималі кошти з держбюджету на ремонт доріг. Що вдалося зробити?

А.Урбанський: Одеська область є найбільшою в Україні і як наслідок посідає перше місце за коефіцієнтом протяжності та завантаженості доріг. Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу обласної ради з бюджету області було виділено 100 мільйонів гривень на ремонт траси державного значення М-15 «Одеса-Рені», на якій повним ходом йдуть ремонтні роботи.

Завдяки спільним зусиллям народних депутатів України, які увійшли в міжфракційне об’єднання «Південь України», були виділені кошти з державного бюджету на ремонт дороги між селами Муравльовка та Стара Некрасівка в Ізмаїльському районі. Її не ремонтували з вісімдесятих років минулого століття.

На стадії завершення дорога Р-75 «Криве Озеро – Балта», фінансування на її модернізацію здійснено з державного та обласного бюджетів. Також вже завершилися ремонтні роботи по вулиці Дукова у селі Молодіжне Овідіопольського району. Ця дорога є третім в’їздом в місто Чорноморськ.

Ведуча: Розкажіть про ситуацію у місті Ізмаїл щодо забезпечення питною водою.

А.Урбанський: Питання забезпечення питною водою стратегічне, і завдяки підтримці народних депутатів міжфракційного об’єднання «Південь України» ми вирішуємо найскладніші питання водопостачання, які не вирішувалися протягом багатьох років. Наразі ситуація знаходиться на контролі обласної ради та Ізмаїльської міської ради. Усі артезіанські свердловини заповнені та працюють у штатному режимі.

photo648584369034864969 photo648584369034864970

Повернутися назад