У місті Вилкове Одеської області відбувся масштабний гастрономічний фестиваль «Дунайські гостини». Цього року захід відвідали більше двох тисяч жителів з різних районів області. Також серед гостей фесту були голова обласної ради Анатолій Урбанський, Міністр культури України Євген Нищук, голова облдержадміністрації Максим Степанов, депутат обласної ради Юрій Маслов.
«Дивовижний, мальовничий куточок Одещини – місто Вилкове, або як його ще називають українська Венеція. Воно завжди приваблюватиме і закохуватиме у себе туристів своїм колоритом, адже тут зовсім поруч живуть природа й люди. Тут цікаво все: і вулиці-канали, і місцеві люди, і, звичайно, локальні продукти. Тож невипадково, що такий масштабний фест проводиться саме у місті Вилкове. Переконаний, що спільна співпраця та порозуміння органів влади сприятимуть подальшій розбудові туристичної перлини Одеської області», – наголосив голова обласної ради Анатолій Урбанський під час своєї промови.
Гості могли скуштувати страви української, молдавської, болгарської та гагаузької кухні. Також на заході встановили національний рекорд України, приготувавши майже 5 тон рибної юшки за традиційним липованським рецептом, яку спробували усі охочі. Окрім цього на гостей чекали кулінарні майстер-класи від провідних українських шеф-кухарів, лекції рестораторів та краєзнавців, виступи учнів Одеського театрально-художнього училища, парад човнів, каяків і катерів. Завершилося святкування виступом Національного одеського філармонічного оркестру.